';

Associació de Mestres Rosa Sensat

  • Educar avui
  • Associar-se
  • Quinsllibres
  • El Blog del Diari de l'Educació

Butlletí

RS és el butlletí digital de Rosa Sensat. Si el vols rebre envia'ns la teva adreça de correu electrònic. Moltes gràcies.

Mira el vídeo de la taula rodona: Educar per l'emancipació de les persones en una societat diversa

dijous, 7 setembre, 2017

L'inici de curs estarà marcat sens dubte pels tràgics esdeveniments de la Rambla de Barcelona​. Des d'aleshores, moltes persones vinculades a l'educació han escrit per reflexionar sobre la complexitat dels aspectes que ens interpel·len com a educadors i com a societat. Creiem que és important donar resposta als interrogants que ens podem plantejar a partir d'ara, però pensem també que hem de fer-ho sense caure en el parany del simplisme, de l'excessiva crítica o autocrítica que ens poden arribar a paralitzar.

Per això vam organitzar dimecres 6 de setembre una taula rodona que va comptar amb la participació de Marta Comas (Antropòloga. Directora de l’àrea d’innovació, programes i formació del Consorci d'Educació de Barcelona. Ha fet recerca sobre identitat, immigració, adolescència en risc i innovació educativa); Jaume Funes (Psicòleg i educador. Entre el 2004 i el 2007 va ser Adjunt del Síndic de Greuges per a la Defensa dels Dretes dels Infants); Joan M Girona (Mestre a les escoles del barri de La Mina, on va treballar entre els anys 1974 i 1987. Durant 6 anys va coordinar el Programa d’Educació Compensatòria del Departament d’Ensenyament i després va fer de professor als instituts Badalona-9, al barri de Sant Roc, i Francisco de Goya, de Barcelona); i Antoni Tort (Pedagog, és professor de la Universitat de Vic-UCC. Ha assessorat escoles, ajuntaments i altres institucions sobre polítiques d'escolarització i acollida).  

 

Eines: