';

Associació de Mestres Rosa Sensat

  • Educar avui
  • Associar-se
  • Quinsllibres
  • El Blog del Diari de l'Educació

Butlletí

RS és el butlletí digital de Rosa Sensat. Si el vols rebre envia'ns la teva adreça de correu electrònic. Moltes gràcies.

Editada la 4a edició del llibre "Ha de ploure cap amunt" de Lluís Vallvé

dimarts, 18 abril, 2017

"Ha de ploure cap amunt. Reflexions d'un mestre de plàstica" de Lluís Vallvé Cordomí, i de la col·lecció Premis ha arribat a la quarta edició.

El llibre, premiat amb al Premi Marta Mata de Pedagogia 2008, ens convida a repensar l’educació artística i l'educació en majúscules. L’autor va desmuntant l’escola, les relacions que s’hi estableixen, el rol dels diferents agents i les seves organitzacions, tot dibuixant un marc de fons sòlid.

Lluís Vallvé aprofundeix en la importància que tenen tots els llenguatges per -expressar-nos i comunicar-nos, però també per poder construir coneixement, i defensa una educació equilibrada que desenvolupi totes les intel•ligències i que permeti canalitzar més fàcilment la sensibilitat.

L’autor també ens mostra com les paraules dels alumnes, els seus conflictes, les relacions que estableixen, la descoberta de l’entorn o qualsevol encàrrec esdevenen oportunitats; per ell, la vida als centres educatius n’està plena i cal saber-les aprofitar, i ens en mostra molts exemples, fruit de la seva experiència. Així, al llarg dels capítols, també descobrirem com, a poc a poc, va definint una metodologia en la qual els infants esdevenen protagonistes i l’art el motor principal.

Lluís Vallvé (Barcelona, 1957) és mestre d'educació visual i plàstica, i compagina la docència amb la formació. A part del Premi Marta Mata, ha estat reconegut amb d'altres premis com el Premi Experiències del Museu de la Ciència (1982), el Premi MITJANS (1999) i el primer premi El CAC a l'escola (2005). Actualment treballa a l'Area d'Innovació del Consorci d'Educació de Barcelona. 

Podeu adquirir el llibre a la nostra web o a la vostra llibreria habitual. 

Eines: