';

Associació de Mestres Rosa Sensat

  • Educar avui
  • Associar-se
  • Quinsllibres
  • El Blog del Diari de l'Educació

Butlletí

RS és el butlletí digital de Rosa Sensat. Si el vols rebre envia'ns la teva adreça de correu electrònic. Moltes gràcies.

La mort, l'últim tabú a l'ensenyament, monogràfic de Perspectiva Escolar 393

dijous, 4 maig, 2017

"La vida ha entrat a les aules. S'han trencat tabús d'altres temps, com el sexe i les drogoaddiccions. Tanmateix, la mort continua essent l´últim tabú". Així s'expressa Nani Hidalgo, professora de Secundària i coordinadora del monogràfic de la revista Perspectiva Escolar 393 corresponent als mesos de maig i juny.  

La presentació del monogràfic tindrà lloc dimarts 23 de maig, a les 18:30h, a la Sala d'actes de l'Associació de Mestres Rosa Sensat (Av. de les Drassanes, 3. Barcelona) amb la participació de Nani Hidalgo, coordinadora del monogràfic, Albert Royes, de l'Observatori de Bioètica i Dret de la Universitat de Barcelona, i Xavier Besalú, director de la revista.

El monogràfic compta amb articles d'Isabel Alonso, també professora de Secundària, que recorda, entre d'altres punts, com ha tractat la filosofia el tema de la mort digna en el transcurs de la història.

També hi ha articles de la Maria Lluïsa Fabra, psicòloga i doctora en Ciències de l'Educació, que analitza les dificultats que tenim a la nostra societat per enfrontar-nos a la propia mort; Maria Antònia Carreras, mestra de Primària, i Nani Hidalgo, que analitzen els currículums per veure quines escletxes permeten introduir la reflexió sobre la mort i el dret a la disponibilitat de la pròpia vida; Ricard Guilabert, professor del Centre de Formació d'Adults de Martorell, que fa la proposta "La mort, un capítol més de la vida" per a la programació de l'ensenyament de persones adultes; i Àgata Fuster, mestra a l'Institut Escola Artístic Oriol Martorell de Barcelona, que exposa una interessant experiència amb el seu grup de sisè de Primària, l'any 2003, a l'escola Coves d'en Cimany, a partir de la mort del Floquet de Neu.

L'entrevista del monogràfic és amb Margarita Boladeres, catedràtica de Filosofia Moral i Política de la Universitat de Barcelona, i membre del Comitè Consultiu de Bioètica de Catalunya, que aporta la mirada d'una experta sobre el tema.

La resta d'articles del monogràfic proporcionen recursos per treballar el tema de la mort a l'aula des del punt de vista de la filosofia, el cinema, la literatura, i la utilització dels cementiris i els monuments funeraris.

Pots consultar aquí tots els temes de Perspectiva Escolar.  

       

Eines: