';

Associació de Mestres Rosa Sensat

  • Educar avui
  • Associar-se
  • Quinsllibres
  • El Blog del Diari de l'Educació

Butlletí

RS és el butlletí digital de Rosa Sensat. Si el vols rebre envia'ns la teva adreça de correu electrònic. Moltes gràcies.

“L’aniversari” i “Tic-Tac”, dos nous contes de la col·lecció "Mars"

dijous, 29 març, 2012

El dimarts 17 d'abril a la seu de Rosa Sensat es van presentar dos nous llibres de la col·lecció de contes clàssics "Mars": L’aniversari de Miquel Martí i Pol, amb il·lustracions de Carme Solé Vendrell, i Tic-Tac de Mercè Llimona.

La col·lecció "Mars" creada l’any 2009 per l’Associació de Mestres Rosa Sensat i Magenta Universal Productions té com a objectiu la reedició d’aquells contes clàssics del segle XX que per la seva qualitat han de continuar estant a l’abast dels nens i nenes del segle XXI.

El conte L’aniversari va ser publicat per primera vegada l’any 1983, i el 1984 va rebre el premi Catalònia, mentre que Tic-Tac és un magnífic àlbum il·lustrat dels anys quaranta que narra amb imatges totes les coses que fa una nena al llarg del dia.

La presentació dels dos llibres va comptar amb la presència de la filla de Mercè Llimona, Bibí Escalas, de la  il·lustradora Carme Solé, i la viuda de Miquel Martí i Pol, Montserrat Sans, així com també del contacontes Pep Duran, que van fer una narració de les dues històries.

Durant l’acte també es van sortejar dues reproduccions emmarcades del llibre L'aniversari signades per Carme Solé, i es va celebrar el 70è aniversari de la primera edició del conte Tic-Tac.

A més dels dos títols que ara es presenten, dins de la col·lecció "Mars"s’han publicat els contes La Nana Bunilda menja malsons, de Mercè Company Gonzàlez; Raspall de Pere Calders i Carme Solé (il·lustradora), La Lluna d’en Joan de Carme Solé, Jo les volia de Maria Martínez i Carme Solé, Història d’un eriçó, d’Asun Balzola, i En Benet i el seu roure, de Claude Levert i Carme Solé.

Eines: