';

Associació de Mestres Rosa Sensat

  • Educar avui
  • Associar-se
  • Quinsllibres
  • El Blog del Diari de l'Educació

Butlletí

RS és el butlletí digital de Rosa Sensat. Si el vols rebre envia'ns la teva adreça de correu electrònic. Moltes gràcies.

Los hilos de infantil, Joaquim Carbó i Diari de l’Educació, premis Marta Mata 2016

dijous, 10 novembre, 2016

El treball “Los hilos de infantil” de Mª de los Ángeles Abelleira i Mª Isabel Abelleira han rebut enguany el 36è Premi de Pedagogia Marta Mata, atorgat per l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Pel que fa als guardons Marta Mata, han recaigut en l'escriptor Joaquim Carbó i El Diari de l’Educació.

L’acte de lliurament, que va tenir lloc dimarts 29 de novembre, va comptar amb la participació de la directora general d’Educació Infantil i Primària del departament d’Ensenyament, Carme Ortoll; el coordinador de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona, Josep González-Cambray; i del comissionat d’Educació i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, Miquel Àngel Essomba.

Les autores del treball premiat són mestres d’infantil amb més de 20 anys de servei en escoles públiques de Galícia. El títol fa referència a la seva trajectòria docent, i el treball és una mostra de 70 experiències portades a terme al llarg dels darrers set anys amb nens i nenes de segon cicle d’educació infantil, recollits en 20 fils o capítols.   

El jurat del premi ha estat format per Margarida Falgàs, Artur Noguerol, Àngels Ollé, Antoni Poch, Carme Ortoll, Mireia Manresa, Sara Maroto, Mercedes Blasi, i Joan M. Girona. Raimon Portell ha actuat com a secretari. El premi compta amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Institut d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona, la Fundació Artur Martorell i l'editorial Octaedro.

Foto de la web de l'editorial La GaleraL'escriptor Joaquim Carbó i Masllorens (Caldes de Malavella, 1932) s'ha destacat tant per la seva obra per a nois i noies com per la destinada als adults. Va ser un dels fundadors de la revista Cavall Fort, i sempre s'ha interessat per la pedagogia, la literatura infantil i juvenil, i el foment de la lectura entre els infants i els joves. Foto del web de La Lamentable

Per la seva banda, el Diari de l'Educació, nascut l'any 2013 a Barcelona, és un mitjà digital de qualitat i plenament consolidat, que informa sobre educació en tots els seus nivells i vol ser un punt de trobada de la comunitat educativa. Projecte compartit amb el diari digital CatalunyaPlural.cat, forma part de la iniciativa periodística Fundació Periodisme Plural, entitat sense ànim de lucre que defensa el periodisme independent i els valors de cohesió social.

En edicions anteriors han rebut els guardons, entre d'altres, Carles Capdevila, Francesco Tonucci, Soledat Sans, Vicenç Navarro, Eulàlia Valeri, Jordi Cots, Maria Dolors Bonald, Cesc i Joan Barril, pel que fa al guardó a títol individual, i l'Auditori, Raval Xamfrà, el Moviment de les Comunitats Educatives de les Illes Balears, Cavall Fort, Pallassos Sense Fronteres, Cromosoma i Nous Formats de TV3, a títol col·lectiu.  

 

Eines: