';

Associació de Mestres Rosa Sensat

  • Educar avui
  • Associar-se
  • Quinsllibres
  • El Blog del Diari de l'Educació

Butlletí

RS és el butlletí digital de Rosa Sensat. Si el vols rebre envia'ns la teva adreça de correu electrònic. Moltes gràcies.

El Caàrem inicia el segon trimestre!

dilluns, 7 gener, 2019

El Centre d’Activitats i d’Àmbit de Reflexió per l’Educació Matemàtica (CAÀREM) de la Maria Antònia Canals, es va inaugurar el 23 d’octubre de 2014, i és un punt de trobada instal·lat a l’edifici de Rosa Sensat de Barcelona, al servei dels educadors i educadores i de les escoles de tot tipus.

Disposa d'un seguit de materials que es poden mirar, tocar, fotografiar, copiar, llegir-ne les guies i instruccions, confrontar amb els “dossiers”, criticar i demanar-ne més explicacions. Tots porten el seu codi (un gomet amb un color i unes lletres),  el mateix que podeu trobar al web del GAMAR, gabinet original, de la Universitat de Girona, del qual pren referència. 

 

DILLUNS OBERTS DEL SEGON TRIMESTRE

Les mestres Maria Josep Curero,  Mercè Maeso, Trini Riu i Dolors Estrada, col•laboradores de la Maria Antònia Canals, continuen  l'activitat amb dels dilluns oberts per a mestres i persones interessades en l'ensenyament i l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels materials de l'espai.
Les sessions acostumaran a ser el tercer dilluns de cada mes.

21 de gener: REGLETS

“...podem dir que els reglets numèrics, a més a més d’una gran eficiència per a la comprensió de conceptes, potencien moltes de les habilitats característiques del saber matemàtic, i d’aquesta manera afavoreixen l’adquisició progressiva de la competència numèrica”.

M. Antònia Canals. CÀLCUL AMB REGLETS NUMÈRICS. Dossier 110

18 de febrer: PROBLEMES

“Un problema no és una pura activitat d’aplicació, sinó que és una situació nova, si pot ser real, i sempre propera, per a la qual no hem estat ensinistrats prèviament. El problema ens planteja un interrogant, ens fa imaginar, pensar i trobar camins per arribar a una possible solució no necessàriament única”

M. Antònia Canals. Problemes i més problemes. Dossier 107


18 de març: ACTIVITATS DE GEOMETRIA

“Fer geometria és conèixer l’espai i pensar-lo matemàticament, investigar per descobrir-ne algunes lleis i aplicar-les a resoldre situacions”.

M. Antònia Canals. Superfícies, volums i línies. Dossier 105.

Horari: de 18h a 20h
Lloc: CAÀREM, al 3r pis de l'avinguda Drassanes nº3 de Barcelona

Si teniu interès per participar als dilluns obert, envieu un mail a: associacio@rosasensat.org


Aquesta proposta es fa amb caràcter voluntari i és gratuïta.

 

Per saber-ne més sobre la M.Antonia Canals:

Eines: