';

Associació de Mestres Rosa Sensat

  • Educar avui
  • Associar-se
  • Quinsllibres
  • El Blog del Diari de l'Educació

Butlletí

RS és el butlletí digital de Rosa Sensat. Si el vols rebre envia'ns la teva adreça de correu electrònic. Moltes gràcies.

Jornada d'Educació Infantil. Documentar, un procés col·lectiu per reinterpretar la infància


 

Dissabte 21 d’abril de 2018, de 9 a 14 hores
Auditori de Sant Martí de Provençals de Barcelona, plaça Angeleta Ferrer, 2
Preu jornada: 24 € socis, 26 € subscriptors, 28 € altres

Descarrega programa en PDF


La documentació s’ha convertit en un element de gran interès per a moltes persones i equips de diferents centres educatius d’arreu de Catalunya, un interès que sovint va acompanyat de molts interrogants. De forma habitual s’entrelliguen diferents aproximacions sense la possibilitat de delimitar d’una forma clara el sentit que pren cada un d’ells: l’observació, la interpretació, la comunicació, la reflexió…

El propòsit d’aquesta jornada és reflexionar sobre les diferents dimensions implícites en la documentació pedagògica, una eina que està a l’abast de tothom i que ha de permetre als equips incorporar dinàmiques continuades de reflexió a partir de la pròpia realitat per tal de fugir dels estereotips en els quals s’ha conceptualitzat la infància des de fa molt de temps. Hem de reinterpretar la infància com un compromís ètic i polític vinculat directament al nostre paper d’educadors i mestres, ja que tenim la responsabilitat de construir un nou concepte d’infància, en un procés col·lectiu ampli, obert i permanentment connectat a la cultura i la societat.
 

PROGRAMA

9 h
Acollida

9.30 – 11 h
De què parlem quan parlem de documentació? La identitat multidimensional de la documentació pedagògica
Gino Ferri

11 – 11.30 h
Esmorzar

11.30 – 12.45 h
Presentació d'experiències
- Documentar a l’escola El Martinet. Un esbós. Escola El Martinet, Ripollet
- Construint una nova mirada. Llar d’infants municipal Lola Anglada, Lloret de Mar

12.45 – 13.45 h
La indagació narrativa, el saber de l'experiència i la construcció d'identitat
Rocío Galindo

13.45 – 14 h
Cloenda

Gino Ferri, llicenciat en Ciències de l’Educació a la Universitat de Mòdena i Reggio Emilia, Itàlia. Ha treballat com a mestre a les escoles infantils de Reggio Emilia i actualment és formador de mestres.

Rocío Galindo Chacón, mestra d’Educació Infantil. Actualment és la directora de la Llar d’Infants Pi del Soldat (Sant Pol de Mar).
 

INSCRIPCIÓ

 

Eines: