';

Associació de Mestres Rosa Sensat

  • Educar avui
  • Associar-se
  • Quinsllibres
  • El Blog del Diari de l'Educació

Butlletí

RS és el butlletí digital de Rosa Sensat. Si el vols rebre envia'ns la teva adreça de correu electrònic. Moltes gràcies.

Jornada Recreant

12 de març  de 2016, de 9 a 17.30 h

Lloc: CaixaForum (Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8. Barcelona)

Preu: 32 € socis, 36 € subscriptors, 40 € altres

La jornada vol ajudar a reflexionar sobre com fer descobrir amb tots els sentits l’art als nens i nenes, tenint en compte també aspectes com ara l’ambient i l’estètica dels espais, quins materials, propostes i reptes oferim i posem al seu abast o com apropem els grans artistes als infants, entre altres.

PROGRAMA

9 h
Acollida i lliurament de documentació
9.15  – 10.30 h
Aprendre de l’art
Dimas Fàbregas

10.30  – 11 h
Esmorzar

11 – 12.30 h
Arte Transversal: herramientas artísticas para transformar la sociedad
Lucía Sánchez

12.30  – 14 h
Creativitat quotidiana
Àngela Bosch
Jennifer Silvente

14  – 15.30 h
Dinar

15.30 – 17.30 h
Presentació d’experiències:

Obrint fronteres, eixamplant territoris, multiplicant mirades
El procés de treball dels artistes, les seves obres, els seus pensaments obren camí cap a noves propostes: artístiques, de coneixement propi i identitat, de coneixement del món…
Alhora, els llenguatges artístics ens ofereixen lectures diferents del món que ens envolta, generen curiositat i interrogants, i permeten explorar altres aspectes del coneixement i de la creació.
Anna Sala i Núria Matas, Escola El Puig d’Esparreguera

IMAGINA..., instruccions - paintings
Taller inspirat en Yoko Ono. Idees poètiques, surrealistes... On les accions físiques o mentals de l'espectador acaben l'obra.
Eva Formiga, Escola Salvador Dalí de Figueres

L’art abans de l’Art. Una proposta d’educació infantil entorn l’art contemporani.
Treballar l’art com una part estretament vinculada a les experiències  quotidianes,  de tal manera que  una obra minimalista pugui ser vista com una lasanya o que  una instal•lació de Joseph Beuys pugui  ser viscuda com un espai per als sentits.  La importància del propi cos en aquesta descoberta.
Isabel Abad i equip de l’escola Ernest Lluch d’Abrera

Per a què serveix l’art? I altres preguntes òbvies
Durant la sessió abordarem el paper de l’art com a eina de coneixement i posarem en pràctica metodologies participatives directament davant les obres d’una exposició d’art contemporani.
Montse Sampietro

17.30 h
Cloenda amb una acció creativa participativa a càrrec d'Arcadi Poch (Badalona, 1982), explorador sociocultural especialitzat en projectes de creativitat a l'espai públic i en projectes d'innovació sociocultural.

Observacions: A la tarda s’oferiran quatre experiències, en dues tandes de 50 minuts cadascuna. Una vegada realitzada la inscripció, rebreu un correu on podreu triar les experiències on voleu participar: de 15.30 a 16.20 i de 16.30 17.20 h.

Hi col·labora:

 

Eines: