';

Associació de Mestres Rosa Sensat

  • Educar avui
  • Associar-se
  • Quinsllibres
  • El Blog del Diari de l'Educació

Butlletí

RS és el butlletí digital de Rosa Sensat. Si el vols rebre envia'ns la teva adreça de correu electrònic. Moltes gràcies.

Jornada Neurociència i Educació

Les investigacions en el camp de les neurociències permeten entendre la complexitat del procés d’aprenentatge. Aquest fet té una importància cabdal per a mestres i professors perquè ens ajuda a tenir un coneixement dels processos d’aprenentatge que són fonamentals per dissenyar contextos d’aprenentatge, per projectar una acció educativa adaptada a les necessitats d’infants i joves  i per idear una acció educativa en la qual la participació i col·laboració siguin eixos definitoris.

En la línia d’oferir elements de reflexió i anàlisi de temes que ens ocupen i preocupen, hem organitzat una jornada en la qual es relaciona neurociència i educació i en la qual es parlarà de com aquesta disciplina està fent canviar les pràctiques a les escoles.

PROGRAMA

9 – 9.30 h
Acollida

9.30 – 11 h
Neurociència i educació: cooperar des de les emocions
David Bueno Torrens

11 – 11.30 h
Pausa

11.30 – 12.45 h
Parlant de neurociència a l’escola i a l’institut
Pilar Trabal Piella, Aleix Clos Marí i Ester Martínez Sellarès
Modera Rosa Gibert Moliner

12.45 – 14 h
Neurociència, creixement i aprenentatge
Ramon Maria Nogués

14 h
Cloenda

Dia: Dissabte 28 de gener de 2017, de 9:00 a 14 hores
Lloc: Cosmocaixa, Carrer d'Isaac Newton, 26. Barcelona
Preu: 22 € socis, 24 € subscriptors, 26 € altres

INSCRIPCIONS

Formadors:

David Bueno Torrens és doctor en Biologia. Professor i investigador de genètica a la Universitat de Barcelona i divulgador. Especialista en neurociència. Autor d’articles científics, llibres de divulgació i de text. Coordinador de la matèria de Biologia a les PAU.

Pilar Trabal Piella és mestra d'Educació infantil. Ha treballat a diverses llars d'infants i escoles de primària. Actualment treballa a l'Escola Els Pinetons de la Garriga.

Aleix Clos Marí és llicenciat en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona. Fa molts anys que exerceix de professor de català i educador a secundària, i pocs que participa en els Projectes artístics i d’innovació per a l’ESO de l’institut Moisès Broggi. També fa de coordinador pedagògic del mateix institut i és membre del consell assessor de formació de Rosa Sensat.

Ester Martínez Sellarès és llicenciada en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona. Durant 12 anys va ser professora de ciències experimentals per a adults, i des de en fa pocs és  professora de biologia a secundària. La fortuna li permet de participar en l’engegada dels Projectes artístics i d’innovació per a l’ESO de l’Institut Moisès Broggi; on també és professora de biologia al Batxillerat Internacional acabat d'estrenar.

Rosa Gibert Moliner és mestra a l'Escola Doctor Robert, de Camprodon. És membre de la junta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya.

Ramon Maria Nogués ha estat professor de Biologia humana a la facultat de Biociències i a la de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. S’ha dedicat a l'estudi de l'evolució genètica i algunes patologies del cervell.

PLACES EXHAURIDES. POTS APUNTAR-TE A LA LLISTA D'ESPERA

 

Eines: