Associació de Mestres Rosa Sensat

  • Associar-se
  • Quinsllibres
  • El Blog del Diari de l'Educació
  • EP!MESTRES
  • CAÀREM

Butlletí

RS és el butlletí digital de Rosa Sensat. Si el vols rebre envia'ns la teva adreça de correu electrònic. Moltes gràcies.

Jornada infància i joc

"Jugar és la possibilitat de retallar un trosset de món, per tenir l’oportunitat de manipular-lo amb les nostres pròpies capacitats, amb les capacitats dels nostres amics i amb una actitud d’empoderament. Perquè allò que no podem abastar, ho puguem inventar."

Francesco Tonucci

 

Dia: Dissabte 18 de març de 2017, de 9 a 14 hores
Lloc: CaixaForum, Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 6-8. Barcelona

Us proposem una jornada per reflexionar sobre el joc a l’educació infantil i primària. Quin és el paper i el temps que ocupa el joc a les nostres escoles? Quin és el paper de l’adult quan l’infant juga? De què parlem quan parlem de joc?

El joc com a dret de la infància, com a provocació, com a connexió amb el nostre jo i amb el món que ens envolta, com a relació i vincle, acció i reflexió, emoció i gaudi.

PROGRAMA

9 – 9.30 h: Acollida

9.30 – 11 h
Només estem jugant... Una perspectiva multidisciplinar del joc
Søs Bayer

11 – 11.30 h
Pausa

11.30 – 12.30 h (dues intervencions en dos espais diferents)

Auditori
¿Jugamos a ser… humanos? El juego espontáneo en grupo y los proyectos de juego dramático. Alícia Vallejo Salinas

Sala 3
La città infinita. Una performance de juego constructivo y cooperativo. Roberta Genova

12.30 – 14 h
Joc lliure, espai de relacions. Alidé Tremoleda Panyella
El joc com a dret de la infància. Pendent de confirmació

14 h
Cloenda


Søs Bayer és professora a la Facultat d’Educació de la Universitat d’Aarhus, Dinamarca. Ha realitzat diverses recerques sobre la cultura del joc, el quotidià d’infants i joves i la gestió del  temps a les escoles.

Alicia Vallejo Salinas és educadora, formadora i assessora pedagògica. És llicenciada en Filosofia i en Ciències de l’Educació.

Roberta Genova és doctorada en disseny i comunicació visual. És dissenyadora de propostes educatives i lúdiques amb materials no estructurats, com ara La Città Infinita i Prohibit No Tocar!

Alidé Tremoleda Panyella és educadora infantil a l’EBM J. M. Céspedes, realitzant la formació de pedagoga a l’Institut Pikler Lòczy de Budapest. Assessora i acompanya equips d’escoles bressol.

Preu: 26€ persones associades, 29€ subscriptors de les revistes, 32€ públic en general

INSCRIPCIONS

Eines: