';

Associació de Mestres Rosa Sensat

 • Educar avui
 • Associar-se
 • Quinsllibres
 • El Blog del Diari de l'Educació

Butlletí

RS és el butlletí digital de Rosa Sensat. Si el vols rebre envia'ns la teva adreça de correu electrònic. Moltes gràcies.

Grups comuns

Per participar als grups de treball contacta amb la persona responsable del grup que t'interessa. La podràs triar dins el formulari que trobaràs seguint l'enllaç.  ​I si tens una pregunta general sobre els grups  la pots fer enviant un missatge a grupsdetreball@rosasensat.org

Com està el pati? Xarxa en acció pels espais exteriors de les escoles

Coordina: Josep Fernàndez Quiles

Som un grup pluridisciplinar de persones interessades en la transformació dels espais exteriors de les escoles considerats com a espais educatius. En continuïtat amb el que passa als espais interiors i amb les peculiaritats i característiques que els diferencien.

Grup de treball filosòfic

Coordina: Marcel·lí Reyes Vidal

Espai de diàleg, de debat i crítica especialitzat en el camp filosòfic. Utilitzarem les eines que ens ofereix la filosofia per analitzar la realitat en què es desenvolupa la nostra existència i també la nostra activitat docent.

En cada sessió es reflexiona sobre una determinada qüestió. Les sessions, que són obertes a tothom, es fan els tercers dijous de cada mes, de 19 a 20.45 hores, en una aula de la segona planta de la seu de Rosa Sensat. 

Calendari curs 2017-2018

 • 16 de novembre: Hannah Arendt: El mal. La culpa i el perdó.
 • 14 de desembre: Big Data, el nou poder.La filosofia com a cavall de Troia. (I)
 • 18 de gener: Big Data, el nou poder. La filosofia com a cavall de Troia. (II)
 • 15 de febrer: Pervivència o no del marc conceptual que va impulsar les croades
 • 15 de març: La filosofia en la filmografia d' Stanley Kubrik
 • 19 d'abril: Filosofia i política en la música..
 • 17 de maig: Pendent de concretar.
 • 21 de juny: Pendent de concretar.

Avaluar per aprendre

Coordina: Francesc Segura Domínguez

Grup de treball que comparteix, posa en pràctica i valora experiències, recursos i materials sobre l’avaluació al servei de l’aprenentatge de l’alumnat. Reflexionem entorn a les eines i les estratègies que afavoreixen que l’alumnat entengui què s’espera que aprengui; rebi feedback sobre la qualitat esperada del seu treball; aprengui dels errors i s’involucri en les tasques escolars. En definitiva, que aprengui més i millor.

La Kinesiologia Educativa a l'escola

Coordina: Marta Portell Mensa

Investigació i aprofundiment de les dominàncies cerebrals i la seva relació en la manera d'aprendre. Un dels objectius principals és compartir experiències pedagògiques d'aplicació de la kinesiologia a l'aula, tot preparant materials i aprofundint i integrant diferents exercicis per poder transmetre'ls.

Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil. “Quins llibres” (Grup complet)

Coordina: Assumpció Lisson Quirós i Amàlia Ramoneda

El grup es reuneix per comentar els llibres que arriben a la biblioteca de Rosa Sensat. A cada sessió s’enceta un debat dels llibres que s’han llegit, tenint en compte sobretot la qualitat literària o científica del llibre presentat. Es valoren també les possibilitats de lectura per a una determinada edat, per a la qual es recomana el llibre.

El Punt de Lectura

Coordina: Assumpció Lisson Quiros

El punt de lectura està organitzat en cinc grups de recerca i innovació on es realitza un treball cooperatiu de professorat de tots els nivells educatius des d'educació Infantil a la Universitat. Un dels principals objectius és realitzar la lectura i el comentari de les novetats de llibres per infants i joves, així com determinar les possibilitats de lectura entre els lectors (tria per la qualitat literària, edat de lectura recomanada).

Il·lustrem-nos

Coordina: Emma Bosch Andreu

En el grup de treball “il·lustrem-nos” mestres i professors de totes les etapes educatives (des de l’educació infantil fins a la formació universitària) analitzem el paper de la imatge en els llibres narratius (llibres il·lustrats, àlbums i còmics) i no narratius (llibres-joc i llibres de coneixements) i dissenyem recursos que fomentin la lectura d’imatges en infants i joves.

Programació i robòtica educativa

Coordina: Pau Nin De Mateo

Intercanvi d'experiències on s'empren entorns de programació i de robòtica educativa. En un sentit més ampli, reflexionem al voltant de la introducció de les tecnologies creatives en els diferents contextos educatius i com participen en el desenvolupament, seguiment i avaluació de la competència digital.

Ser mestres en la incertesa

Coordina: Mar Noguerol Ramírez

El grup neix de la necessitat d'aprofundir sobre el rol que tenen els mestres en l'actual panorama educatiu. Avui dia la renovació educativa ressona amb molta força en tots els àmbits, creiem que és el moment de seure i reflexionar sobre el paper dels mestres, ja que pensem que és una de les claus del veritable canvi.

Eines: