';

Associació de Mestres Rosa Sensat

  • Educar avui
  • Associar-se
  • Quinsllibres
  • El Blog del Diari de l'Educació

Butlletí

RS és el butlletí digital de Rosa Sensat. Si el vols rebre envia'ns la teva adreça de correu electrònic. Moltes gràcies.

Grup Pikler-Lóczy

L'Associació de Mestres Rosa Sensat de Barcelona, dins del seu àmbit associatiu, l'any 1992 va constituir el «Grup Pikler Lóczy de l'AMRS» amb l'objectiu de difondre el pensament pedagògic de la pediatra hongaresa Emmi Pikler i de l'Institut Lóczy de Budapest, per a l'educació dels infants de 0 a 6 anys.

El Grup Pikler Lóczy de l'AMRS està adherit a la xarxa de l'Associació Internacional Pikler (Lóczy) AIP(L), amb seu a París, manté un contacte assidu amb l'Institut de Budapest i participa en les trobades internacionals que organitza aquesta entitat.

La difusió dels principis piklerians, assumits i incardinats en la nostra realitat, la va començar l'any 1974 l'Associació de Mestres Rosa Sensat, que va gaudir de la inestimable intervenció de la directora de Lóczy -Judit Falk en aquells moments- com a professora a l'Escola d'estiu de Barcelona el 1989.

Considerem que tota persona de l'Associació que se interessi pel treball de Lóczy forma part del Grup Pikler Lóczy,  en especial les mestres que sintonitzen amb els seus principis, que s'endinsen en l'estudi del seu pensament i que aprofundeixen en les diverses i possibles maneres d'aplicació a la nostra realitat quotidiana.

La divulgació d'aquests principis continua actualment a l'Associació per mitjà de les activitats següents:

Formació permanent per a mestres d'escola infantil 0-6, en cursos trimestrals, curs a l'escola d'estiu, i coordinació d'un treball de reflexió en profunditat que du a terme un petit grup de mestres de diferents escoles bressol interessades especialment en el pensament de Lóczy. Aquest grup de treball debat i aprofundeix els principis i la seva aplicació concreta a la nostra realitat escolar.

Jornades de debat  L'AMRS ha organitzat a Barcelona les Jornades d'Educació Infantil «Créixer sense violència. L'educació dels infants a Lóczy» el març de 2005, i també la III Trobada Estatal d'Educació Infantil «La conquesta de l'autonomia» el juliol de 2008. Tots dos esdeveniments amb la intervenció d'Anna Tardos, directora de l'Institut Emmi Pikler, i amb la col·laboració de professionals del nostre país, d'Itàlia i de Bèlgica. S'han presentat experiències, relacionades amb els principis de Lóczy, que es duen a terme en algunes escoles bressol i parvularis de Catalunya i d'Andalucia.

Documentació Recerca continuada d'informació, documentació escrita i audiovisual, i fons bibliogràfic especialitzat que es posa a disposició de las persones i entitats interessades en el tema, seguint els canals habituals de consulta i préstec de la biblioteca de l'Associació.

Publicacions Difusió dels escrits de l'Institut Emmi Pikler a través de les publicacions de l'Associació -especialment les revistes Infància, i la col·lecció 'Temes d'Infància'- en llengua catalana i castellana.

Informació a las persones i centres interessats, principalment a través de la correspondència, del correu electrònic i del contacte personal.

GRUP PIKLER LÓCZY de l'ASSOCIACIÓ DE MESTRES ROSA SENSAT 
Av. de les Drassanes, 3.  08001 Barcelona
Tel.: +34  934 817 373 
gruppiklerloczy@rosasensat.org
www.rosasensat.org

Eines: