';

Associació de Mestres Rosa Sensat

  • Educar avui
  • Associar-se
  • Quinsllibres
  • El Blog del Diari de l'Educació

Butlletí

RS és el butlletí digital de Rosa Sensat. Si el vols rebre envia'ns la teva adreça de correu electrònic. Moltes gràcies.

Grup Educació Primària

Per participar als grups de treball contacta amb la persona responsable del grup que t'interessa. La podràs triar dins el formulari que trobaràs seguint l'enllaç.  ​I si tens una pregunta general sobre els grups  la pots fer enviant un missatge a grupsdetreball@rosasensat.org

L’alimentació en el context escolar

Coordina: Barbara Atie Guidalli

Aquest grup de treball té com a objectiu construir un espai de debat, crítica i reflexió sobre l’alimentació a l’escola, considerant les especificitats relacionades amb les diferents etapes escolars però també els objectius, necessitats, dificultats i reptes compartits. Ens endinsem en allò que veritablement succeeix durant l’estona dedicada al dinar per poder ampliar el nostre enteniment sobre la complexitat social, estructural i organitzativa del menjar a l’escola. El grup és també una oportunitat per reflexionar sobre el potencial educatiu d’aquest espai-temps escolar i per intercanviar mirades i experiències que hi prenen lloc en la seva pràctica quotidiana.

a+a+. Grup d'innovació didàctica de matemàtiques a Infantil, Primària i Educació Especial

Coordina: Josep Callís Franco

La filosofia del grup se centra en utilitzar la matemàtica com a recurs d'innovació i transformació educativa, així com també entendre-la com a eina de formació personal i social vers una mentalitat crítica i democràtica. A través d’aquesta reflexió, es vol potenciar el canvi conceptual de la matemàtica (aprofundint en una metodologia més activa, vivencial i lúdica) i el procés metodològic i didàctic del seu aprenentatge, tot treballant des d’un enfocament interdisciplinari.

Passió per la lectura

Coordina:  Jaume Centelles Pastor

El grup de treball “passió per la lectura” es reuneix periòdicament a l’Associació de mestres Rosa Sensat. Ens mou l’interès per facilitar a l’escola els millors llibres i la manera de treballar-los. Cada curs s’elaboren uns materials dels quals se n’han pogut aprofitar molts mestres de les escoles de Catalunya.
Conscients que l'infant ha de ser el protagonista del seu aprenentatge, pretenem a través de la selecció de bons llibres, fer dels alumnes uns lectors que siguin capaços d'entendre, de relacionar, de trobar i de comparar les informacions, i sobretot que es vagin afeccionant a la lectura recreativa i com a font de plaer.

Pràctiques inclusives. Mesures i suports per a la inclusió

Coordina: Gemma Alsina Masmitjà

Grup obert a mestres d'infantil i primària i professionals dels serveis educatius que vulguin avançar en propostes pràctiques per crear contextos educatius inclusius, on la diferència sigui considerada un valor.

Eines: