';

Associació de Mestres Rosa Sensat

  • Educar avui
  • Associar-se
  • Quinsllibres
  • El Blog del Diari de l'Educació

Butlletí

RS és el butlletí digital de Rosa Sensat. Si el vols rebre envia'ns la teva adreça de correu electrònic. Moltes gràcies.

Fons històric

Amb el suport de 


 

Què podeu trobar al fons històric?

La Biblioteca de l'Associació de Mestres Rosa Sensat disposa d'un fons històric d'educació de gran rellevància, que comprèn uns 4.000 llibres i 79 títols de revista anteriors a l’any 1939, fruit del llegat de mestres i pedagogs. Així mateix, la biblioteca té dipositats els arxius personals dels mestres Rosa Sensat, Artur Martorell i Angeleta Ferrer.

La biblioteca participa en diversos projectes que tenen per objectiu preservar i posar a l’abast dels mestres i les persones interessades en el món de l’educació aquest fons de gran valor històric i patrimonial.    

Mostra virtual 50 anys de l'Associació:  Conté documentació digitalitzada del fons de la Biblioteca i de l’Arxiu de Rosa Sensat, que ha comptat en la seva realització amb la col·laboració de la Biblioteca d’Humanitats de la UAB. Es poden veure cartells de les diferents escoles d’estiu, fotografies, programes, pel·lícules, diaris, revistes i llibres.       

 

Rosa Sensat i Vilà: Recull els diaris de la mestra, que es componen de vuit quaderns i d'aproximadament 4.000 pàgines manuscrites, on es relaten fets, reflexions i pensaments anotats entre els anys 1914 i 1928 sobre la seva tasca diària a l'Escola del Bosc de Montjuïc.

 

 

  Angeleta Ferrer Sensat (1904 - 1992) "El camí d'anar a l'escola és diferent cada dia"

 

 

 

Les escoles de la República. Recull d'imatges

 

 

 

Recull bibliogràfic elaborat per la Biblioteca de l'Associació de Mestres Rosa Sensat. Inclou l'article de Fabrici Caivano "Ciutadans del segle XX. La mestra Rosa Sensat". El País, Quadern de Cultura (27 de gener de 2000).

 

 

Revistes digitalitzades ARCA

 
Garbí. 1a èp., núm. 1 (1933) - núm. 5 (març 1934), 2a èp., núm. 6 (abril 1936) - núm. 23 (juny 1936). Barcelona: Escola del Mar, 1933-1936

Revista mensual redactada pels alumnes de l'Escola del Mar de Barcelona. Comença a aparèixer pel novembre de 1933. Publicava contes, narracions de viatges, observacions de llenguatge i gramàtica, meteorologia, música, cròniques de la vida escolar, notícies pedagògiques, bibliografia infantil, informacions sobre la biblioteca de l'escola i un noticiari.

 

Montessori: revista mensual ilustrada, núm. 1 (gener 1935) - núm. 12 (desembre 1935). Barcelona: Casa Editorial Araluce, 1935

Revista mensual il·lustrada de la Societat Montessori de Barcelona, afiliada a l'Associació Internacional Montessori, i dirigida per Maria Montessori. Publicada per Casa Editorial Araluce. El primer número surt el gener de 1935. És continuació del Boletín de la Sociedad Montessori.

 

Participació de la biblioteca als projectes

 

Arxiu de Revistes Catalanes Antigues (ARCA)

 

Europeana

 

Hispana. Directorio y recolector de recursos digitales

 

Memòria Digital de Catalunya

 

amb el suport de: 

Eines: