';

Associació de Mestres Rosa Sensat

  • Educar avui
  • Associar-se
  • Quinsllibres
  • El Blog del Diari de l'Educació

Butlletí

RS és el butlletí digital de Rosa Sensat. Si el vols rebre envia'ns la teva adreça de correu electrònic. Moltes gràcies.

CAÀREM

Centre d'Activitats i d'Àmbit de Reflexió per l'Educació Matemàtica

 

El Centre d’Activitats i d’Àmbit de Reflexió per l’Educació Matemàtica (CAÀREM) de la Maria Antònia Canals, es va inaugurar el 23 d’octubre de 2014, i és un punt de trobada instal·lat a l’edifici de Rosa Sensat de Barcelona, al servei dels educadors i educadores i de les escoles de tot tipus.

Disposa d'un seguit de materials que es poden mirar, tocar, fotografiar, copiar, llegir-ne les guies i instruccions, confrontar amb els “dossiers”, criticar i demanar-ne més explicacions. Tots porten el seu codi (un gomet amb un color i unes lletres),  el mateix que podeu trobar al web del GAMAR, gabinet original, de la Universitat de Girona, del qual pren referència.  

Per saber-ne més sobre la M.Antonia Canals:

 

DILLUNS OBERTS DEL CAÀREM

Les mestres Maria Josep Curero, Mercè Maeso, Trini Riu i Dolors Estrada, col·laboradores de la Maria Antònia Canals, continuem l'activitat dels dilluns oberts a mestres i persones interessades en l'ensenyament i l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels materials de l'espai.

Les sessions acostumaran a ser el tercer dilluns de cada mes.

Primer trimestre: Lògica

“L’objectiu de treballar la lògica abans dels dotze anys és purament per aconseguir que els nens i les nenes exercitin diverses capacitats mentals, que estan a la base del pensament matemàtic (observar, relacionar, descobrir, expressar allò que hem descobert, generalitzar, resoldre situacions noves, trobar estratègies, investigar amb enginy i iniciativa, raonar correctament per treure conclusions d’allò que hem fet....i un llarg etcètera)”. Maria Antònia Canals, "Lògica a totes les edats" dossier 104

15 d’octubre: Lògica 1 ( Ed Primària)

19 de novembre: Lògica 2 (Ed. Primària)


Segon trimestre (Els temes de les sessions estan pendents de decidir)

21 de gener

18 de febrer

18 de març


Tercer trimestre (Els temes de les sessions estan pendents de decidir)

29 d’abril

20 de maig
 

Horari: de 18h a 20h

Lloc: CAÀREM, al 3r pis de l'avinguda Drassanes n.3 de Barcelona

IMPRESCINDIBLE: Si teniu interès per participar als dilluns obert, envieu un mail a: associacio@rosasensat.org 

Aquesta proposta es fa amb caràcter voluntari i és gratuïta.

Eines: