';

Asociación de Maestros Rosa Sensat

  • EP!MESTRES
  • Associar-se
  • Quinsllibres
  • El Blog del Diari de l'Educació

Boletín

RS es el boletín digital de Rosa Sensat. Si quieres recibirlo envianos tu dirección de correo electrónico. Muchas gracias.

Presentació L'educació física en els centres educatius: infància, joventut i moviment

Domingo, 3 Febrero, 2019

El proper dijous 28 de febrer a les 19h, es presenta a l'EUSES (l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport) de Salt el nou Dossier de Rosa Sensat, "L'educació física en els centres educatius: infància, joventut i moviment".

 

Presentació a càrrec de:
Rafel Magrinyà Vinyes, director acadèmic de l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES)

Xavier Besalú, cap de publicacions de l'Associació de Mestres Rosa Sensat

Raquel Font-Lladó, professora de l'EUSES

Ricard Pradas Casas i Víctor López-Ros, autors

 

Sinopsi:

Quina Educació Física volem per als nostres infants i joves? Quin ha de ser l’enfocament que ha de tenir aquesta matèria curricular en les diferents etapes educatives? Què hauríem de prioritzar: els continguts, les finalitats, el desenvolupament dels nostres fills i filles?

Totes aquestes reflexions, i moltes més, les trobareu desenvolupades al nou dossier de Rosa Sensat "L'educació física en els centres educatius: infància, joventut i moviment"!

En un moment de canvi i de moviments del món educatiu, i fins i tot d’un punt de desconcert sobre cap on estem anant, us presentem un llibre que conté idees i exemples pràctics que ens posicionen davant de les preguntes que encapçalen aquest text. Evidentment, és només un punt de vista d’entre molts possibles, però amb una idea clara: els protagonistes de l’Educació Física en els centres escolars són els i les estudiants i el seu desenvolupament, i no pas els continguts ni les modes que sovint envaeixen el món educatiu sense massa suport teòric ni científic.

Per tal de facilitar-ne la lectura, el llibre s’organitza en quatre capítols. L’inicial té una orientació teòrica i serveix per palesar quina és la nostra posició. Els tres capítols següents s’estructuren al voltant de les diferents etapes educatives, dedicant-ne un a cadascuna (educació infantil, educació primària i educació secundària), els quals contenen explicacions teòriques i exemples pràctics.

No espereu, però, trobar en el text les darreres modes ni exemples que es puguin traslladar directament a la seva pràctica diària. Aquest llibre no ha estat concebut amb aquestes finalitats. En farem prou si serveix per pensar, reflexionar i abordar d’una forma crítica la feina que fem cada dia en benefici dels nostres fills i filles.

Dia: dijous 28 de febrer de 2019
Hora: 19h
Lloc: Aula Magna de l'EUSES. Carrer de Francesc Macià, 65. Salt

L'acte serà retransmès en directe per streaming a: https://www.youtube.com/c/euses/live

També podeu adquirir el llibre des d'aquest enllaç

Herramientas: