';

Asociación de Maestros Rosa Sensat

  • EP!MESTRES
  • Associar-se
  • Quinsllibres
  • El Blog del Diari de l'Educació

Boletín

RS es el boletín digital de Rosa Sensat. Si quieres recibirlo envianos tu dirección de correo electrónico. Muchas gracias.

Exposició: "Escola Decroly, 60 anys d'escola activa"

Lunes, 4 Febrero, 2019

El proper divendres 8 de febrer a les 18.30h, en el marc del Col·loqui Internacional Heloïse: Pedagogies de la democràcia i la resistència a Europa, s'inaugura a la Sala d'actes de l'Associació de Mestres Rosa Sensat l'exposició "Escola Decroly, 60 anys d'escola activa".

En aquesta exposició coneixerem els fonaments i el model pedagògica de l’Escola Decroly de Barcelona, fundada al 1958 com una escola catalana, confessional i de pedagogia activa, amb uns valors democràtics molt marcats, cosa que la feia excepcional donat el context socio-polític de l’època.

La pedagogia del centre es fonamenta en el mètode fundat al 1907 pel Dr. Ovide Decroly, neuròleg de formació, que posa l’observació com a base de qualsevol aprenentatge, construint les competències i els sabers a partir dels centres d’interès i de tarannàs interdisciplinaris i respectant les etapes del desenvolupament de l’infant així com el seu ritme individual.

Actualment està formada per gairebé 250 alumnes repartits entre l’Ed. Infantil fins a l’Ed. Primària (des de P2 fins a 6è). Aquest any 2018 celebren els 60 anys d’història i es continuen definint com una escola plenament arrelada a la realitat natural, social, històrica, lingüística i cultural de Catalunya, a través d'un aprenentatge globalitzador que pretén desenvolupar tots els aspectes de la persona. La font de tot l’aprenentatge segueix essent la realitat; la classe és un medi educatiu ple de vida i l’aprenentatge és allà on es trobi quelcom que interessi a l’infant.

Podeu visitar l'exposició des de dimecres 6 de febrer fins al dijous 14 de febrer a la Sala d'Actes de l'Associació de Mestres Rosa Sensat. L'horari de visites serà de 9 del matí a 21h de dilluns a divendres, exceptuant dimarts 12 i dimecres 13 de febrer, que l'horari serà de 9 a 17h. Dissabte 9 de febrer es podrà visitar de 9 a 14h. 

Herramientas: